SANUS

KLUB RODITELJA DJECE OBOLJELE I LIJEČENE OD MALIGNIH BOLESTI

Glavni izbornik

 

 

 

O udruzi

Udrugu SANUS 1990. godine osnovali su roditelji s ciljem da se pomogne njihovoj djeci, oboljeloj od malignih bolesti. Udruga pomaže djeci i njihovim obiteljima da izdrže tešku situaciju u kojoj se nalaze. Također, organizira razne aktivnosti za djecu i njihove obitelji kako bi im pomogla u oporavku. Sanus s ljubavlju okuplja 145 roditelja oboljele djece od malignih bolesti. Kroz uporan rad promiče se razumijevanje i tolearncija, nesebičnost i uzajamna pomoć. Sanus je međunarodna članica međunarodne organizacije ICCCPO.

Projekti / aktivnosti

  • Psihosocijalna rehabilitacija djece oboljele i liječene od malignih bolesti
  • Savjetovališta za obitelji djece oboljele od karcinoma
  • Psihosocijalna podrška obiteljima djece umrle od maligne bolesti
  • Klub DDK "SANUS" - prikupljanje krvi za potrebe oboljele djece odjela dječje hematologije svaka 3 mjeseca
  • Tradicionalni godišnji maskembal namijenjen djeci odjela pedijatrije i hematologije u KB Split...

 

 

 

 

POSJET GRADU ZADRU

 

 

30.06.2016. posjetili smo Zadar. Gradeći mostove suradnje sa gradovima kroz cijelu Hrvatsku uz Zagreb, Dubrovnik gdje žive naši korisnici, naše obitelji posjet Zadru bio je još jedan novi izazov za sve nas.

Djeci je priređen prekrasan doček u gradskom poglavarstvu i prijem kod gradonačelnika g. Božidara Kalmete i njegovih suradnika koji su se potrudili za lijepo osmišljen program tog dana da bi djeci vratili osmijeh na lica. . Sa puno topline i ljubavi kroz zajedništvo naša djeca susrela su se sa nekoliko djece iz Zadra sa svojim roditeljima koji su nam se priključili. Bila je ovo prilika da gradonačelnik i njegovi suradnici direktno se upoznaju sa obiteljima koji žive u njihovoj zajednici, čuju probleme te da mogu više učiniti za njih kao i njihovu djecu kroz razne programe. Sa puno topline i ljubavi te zajedništva djeca su uručila gradonačelniku knjigu „Moja priča“ te oslikano platno jednu predivnu sliku mora i morskog dna koje su izradili na radionici u udruzi kao i zahvalnicu za višegodišnju potporu našoj udruzi. Ovakva suradnja nam je jako bitna jer kroz ovakve susrete širimo mostove zajedništva i povezivanja naših obitelji kroz Republiku Hrvatsku, a posebno naše djece koja se inače sastaju zajedno kroz zimske i ljetne rehabilitacijske kampove.

Ovaj prekrasan dan bio je jako dobro organiziran te su djeca razgledala sve znamenitosti grada sa stručnim vodstvom, a poslije uživala u zajedničkom ručku i lijepom druženju.

Gajeći dobru suradnju s našim prijateljem i čovjekom velikog srca gosp. Mladenom Grdovićem imali smo poseban susret na samom dolasku u Zadar. U dogovoru s njim organizirali smo taj susret koji je djeci bio ogromno iznenađenje te su mu svi pohrlili u susret. Njegova velika duša sve ih je zagrlila te je svima poklonio i svoj CD.

U znak zahvalnosti djeca su mu uz potpise napisala zahvalu sa riječima „ Vi ste naš anđeo zlatnih krila, hvala Vam“. I na prijemu kod gradonačelnika nam se pridružio te time djeci još više ulio puno ljubavi i radosti. U ime udruge mu iskreno zahvaljujemo u nadi za daljnju dobru zajedničku suradnju.

RSS
Zadar 2016
Zadar 2016
Zadar 2016
Zadar 2016
 
 
Powered by Phoca Gallery