SANUS

KLUB RODITELJA DJECE OBOLJELE I LIJEČENE OD MALIGNIH BOLESTI

Glavni izbornik

 

 

 

O udruzi

Udrugu SANUS 1990. godine osnovali su roditelji s ciljem da se pomogne njihovoj djeci, oboljeloj od malignih bolesti. Udruga pomaže djeci i njihovim obiteljima da izdrže tešku situaciju u kojoj se nalaze. Također, organizira razne aktivnosti za djecu i njihove obitelji kako bi im pomogla u oporavku. Sanus s ljubavlju okuplja 145 roditelja oboljele djece od malignih bolesti. Kroz uporan rad promiče se razumijevanje i tolearncija, nesebičnost i uzajamna pomoć. Sanus je međunarodna članica međunarodne organizacije ICCCPO.

Projekti / aktivnosti

  • Psihosocijalna rehabilitacija djece oboljele i liječene od malignih bolesti
  • Savjetovališta za obitelji djece oboljele od karcinoma
  • Psihosocijalna podrška obiteljima djece umrle od maligne bolesti
  • Klub DDK "SANUS" - prikupljanje krvi za potrebe oboljele djece odjela dječje hematologije svaka 3 mjeseca
  • Tradicionalni godišnji maskembal namijenjen djeci odjela pedijatrije i hematologije u KB Split...

 

 

 

 

SASTANAK U MINISTARSTVU RADA dana 15. ožujka 2016.

 

Povodom nacionalnog dana 15.02. Dana djeteta oboljelog i liječenog od maligne bolesti, a kroz nacionalni program „Rehabilitacija i psihološka podrška djeci obooljeloj i liječenoj od malignih bolesti“ čiji je pokrovitelj Ministarstvo zdravlja već 10 godina Sanus organizira Susrete predstavnika roditelja mreže kroz RH te mladih izliječenih od maligne bolesti.

Tom prigodom okupljamo sustav: resorna ministarstva te sve institucije s kojima se susrećemo kroz liječenja naše djece i poslije. Organizirajući okrugli stol svi zajedno naše udruge na jednom mjestu široj javnosti upućujemo poruku i probleme s kojima se suočavamo. Želimo što više senzibilizirati zajednicu kao i sustav da kao partneri možemo učiniti više te vratiti osmijeh na lica svoj oboljeloj i izliječenoj djeci kao i njihovim obiteljima.

Kroz protekle godine upravo sa ovakvih susreta rješili su se na dobro mnogobrojni problemi, izmjenili pravilnici te ostvarila dodatna prava za našu djecu i obitelji.

Nakon susreta slijede sastanci u resornim ministarstvima i institucijama te kroz partnerstvo rješavamo zacrtane probleme sa ciljem da poboljšamo živote mladih koji su dobili novu šansu života kao i sve one koji su tek na tom putu. Također činimo sve za poboljšanje uvjeta liječenja kroz naše klinike te maksimalno radimo na rehabilitaciji naše djece nakon bolesti te zaštiti njihovih obitelji. Jedino zajedno mi i sustav možemo stvoriti bolji život naše djece i njihovih obitelji.

Nakon susreta prvi sastanak je održan na poziv ministrice u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava. Bila je to prilika da se upoznamo mi udruge sa čelnim ljudima ministrice koji su tek stupili na dužnost. Nakon ukazanih problema stvorile su se pretpostavke i obećanja da će se pokušati sve učiniti za naše mlade kao i izići u susret i obiteljima koje imaju problem rješavanja radnog mjesta.

Zahvaljujemo se svim medijima koji nam pomažu da taj dan se ova poruka pošalje na najbolji način da bi šira zajednica prepoznala probleme ove djece i njihovih obitelji te bila više senzibilizirana za njih.

RSS
Ministarstvo rada
Ministarstvo rada
 
 
Powered by Phoca Gallery