Mladi Sanusa

Mladi Sanusa su neformalna grupa mladih liječenih od maligne bolesti u djetinjstvu ali i njihove sestre i braća, koji kroz razne volonterske aktivnosti žele biti podrška djeci i mladima u liječenju kao i njihovim obiteljima.

Svjedoci su da je rak pobjediv, a pružanje nade u pozitivan ishod liječenja najvrijednije je što mogu dati djeci u liječenju i njihovim roditeljima.

Isto tako žele biti zagovarači promjena osvješćivanjem javnosti o raku kod djece kao i problemima i poteškoćama s kojima se djeca i njihovi roditelji susreću za vrijeme i nakon liječenja.

Kako bi bili što spremniji i upućeniji u izazove što ih sa sobom nose aktivnosti podrške i potpore organiziramo za njih izlete i radionice kako bi radili na vlastitoj edukaciji, osnaživanju i resocijalizaciji, a provođenjem zajedničkih godišnjih susreta mladih liječenih, njihovih sestara i braće iz cijele Hrvatske, želimo mladima pružiti trenutke opuštanja među istima, obnavljanje prijateljstava nastalih na rehabilitacijskim kampovima čiji su bili polaznici, a sve uz edukaciju i razmjenu iskustava koja će im pomoći u osmišljavanju novih aktivnosti u vlastitoj sredini.

X